Bente Troense: Månedens Mening

Bente Troense: Månedens Mening

Jeg er født i 1942 – og jeg er 36 år!

Forstår du, hvad jeg mener?

I M.M. vil jeg give udtryk for min mening, min opfattelse, oplevelse og foragt for tidens tendenser og tåbeligheder.Med talrige år i bagagen har jeg oplevet og set mange af livets vinkler. De er ikke lige kønne alle sammen.

Jeg har levet på samfundets bund og arbejdet mig frem til et mere behageligt niveau af tilværelsen. Det har været en rejse med mange vidunderlige og rædselsfulde oplevelser, som har været med til at danne den klangbund, den toneart, jeg spiller i nu.

Den kan være barsk og uforsonlig, fordi jeg mærker og genkender løgn og svig, eller den kan være blid og næsten romantisk, når tilværelsen sender de blide vinde ind over min tilværelse.

Med alderen er jeg blevet bedre til at nyde. Jeg øver mig stadig.

Underholdningspartiet

Månedens MeningPosted by bente-troense.dk 01 Apr, 2014 13:55

03.11.2013

Underholdningspartiets årsmøde. Direkte tv-transmission.

Lis-te U! Lis-te U! Råbet gjalder rytmisk ud af højtalerne ledsaget af larmende rockmusik.

Plakater viser jublende mennesker, lyskegler fejer gennem rummet og tilskuerne klapper hysterisk, da partilederen træder ind på scenen, åbner en forseglet kuvert, tøver lidt, sikrer sig, at den røde lampe på ”hendes” kamera lyser og råber direkte til klameraet:

”Vinderen af den verdensomspændende konkurrence om at være Verdens lykkeligste land er…” Hun tager kuvertens indhold ud, læser, ser op, smiler bredt:

( Og her kære læser må du forestille dig en laaang pause, der domineres af en rumlende lydside med trommehvirvler, så pulsen kan komme op på et højt niveau af spænding, som kun overgås af den pinlige annoncering af vindere og tabere i ”Vild med dans” på TV 2 – og her gentages så budskabet, som nogen kunne have glemt)

”Og vinderen er… DANMARK. Verdens lykkeligste land!

Vi gjorde det! Underholdningspartiet har sejret!”

Underholdningspartiets slogan ruller op over skærmen i lysende neonfarver. Det er kort, fyndigt og let at læse:

Underholdning til alle. Lykke til alle.

Guldkonfetti hvirvler over sceneriet, musikken larmer og publikum klapper og råber entusiastisk. Sådan skal publikum opføre sig. Alle kender deres roller og ved, hvad der forventes af dem.

Drejebogen kræver: Underholdning.

Det vil give flere stemmer ved det kommende valg. Tror politikerne.

Danmark ER netop kåret til verdens lykkeligste land. Igen.

Danmark landede på sejrsskamlens øverste trin i undersøgelsen ”World Happiness Report”, som er foretaget i 156 lande af Columbia University`s Earth Institute.

Danskerne er også blev kåret som verdens mest tillidsfulde folk, både når det drejer sig om personlig relateret tillid, og når det handler om social tillid.

På Transparency Internationals korruptionsindeks er Danmark nr.1 – sammen med Finland og New Zealand.

Men der slides meget på danskernes tillid.

Siden 2004 er 6000 danskeres tryghed blevet undersøgt hvert andet år, og det afslører en stigende utryghed i befolkningen. For 10 år siden var utryghed næsten ikke til at måle i det danske samfund. For to år siden følte hver 8. dansker utryghed i et omfang, så det gik ud over helbredet.(Tryg Fonden)

I 2013 føler hver 6. dansker sig så utryg, at det påvirker livskvaliteten. I 2004 var det hver 25. dansker, der følte sig utryg, ofte af helbredsmæssige grunde.

I 2013 giver 30 % af danskerne topkarakter til trygheden i deres tilværelsen, men for 10 år siden var det over 50 %.
”Målingen tegner et klart billede af en befolkning, hvor den finansielle krise trækker sine spor i den personlige oplevelse af tryghed – vi ser et generelt fald på tværs af køn, alder og uddannelse. Den primære årsag ligger i jobusikkerhed og økonomi,” siger Anders Hede, forskningschef for Trygfonden.

Det er en giftig cocktail, der serveres i verdens lykkeligste land.

Økonomisk krise, arbejdsløshed, velfærdssamfundet under pres, uddannelsessystemet i opbrud, stort forbrug af alkohol og lykkepiller.

Unge danskere har europarekord i druk. Hver dansker over 14 år drikker i gennemsnit 12,1 l ren alkohol om året. Ud af 20 udvalgte europæiske lande ligger Danmark på 8. pladsen over de lande, hvor man drikker mest alkohol per indbygger per år. (WHO 2003)

Forbruget af lykkepiller placerer Danmark på en 2. plads efter Island, som topper listen med 9,83 % af befolkningen. Danmark sniger sig ind som nummer 2 med 7,7 %. Undersøgelse er foretaget i 2009 i 29 europæisk lande.

I 2012 blev 8,2 procent af danskerne forsynet med lykkepiller, oplyser Statens Serum Institut.(Ekstrabladet 8.7.13)

Danskerne har et stort behov for underholdning - er der nogen, der tror.

Regionerne har lavet en quiz, Danmarksdysten, i forbindelse med kommunalvalget. Konceptet har kostet ¾ million kr., og det koster formentlig et lignende beløb til at afvikle den. Men så kan jeg se, om jeg bor i den klogeste eller den dummeste region, og jeg kan vinde en medalje. En tegnefilm skal lokke de unge til at stemme.

I andre lande kæmper man med livet som indsats for at få stemmeret.

Folketingets formand Mogens Lykketoft tror, at man kan få danskerne til at interessere sig mere for politik ved at indføre en friere debatform i Folketinget. En time hver fjortende dag dispenseres der fra den sædvanlige stramme form, som er dansk tradition, og tøjlerne slippes inspireret af den stærkt underholdende og støjende form, som er traditionen i Underhuset i England.

Man må ikke sidde og råbe hurra og øv. Men man må gerne med sit kropssprog signalere, om man er enig eller uenig med talerne, mener Folketingets formand.

At man kan dumme sig ved at forsøge at være underholdende viste Lars Løkke Rasmussen ved debutforestillingen. En bemærkning om, hvad 2000 kr. kan bruges til, landede klodset. Formentlig er joken det eneste, der vil blive husket fra den debat. Samme politiker underholdt få dage senere ved at sige undskyld 45 gange i forskellige variationer på 3 timer og 45 min., det længste pressemøde, der er afholdt i Danmark.

Det 2000 år gamle udtryk ”Giv folket brød og skuespil” sagt af den romersk satiriker Juvenalis, fungerer stadig.

Velfærdsydelser og public service radio- og tv-stationer, der flyder over med ligegyldige underholdningsprogrammer døgnet rundt, er nutidens bud på oldtidens taktik.

Folket, danskerne er tilskuere. Kontrollerede tilskuere.

Underholdningspartiet har sejret – ad helvede til.  • Comments(0)//blog.bente-troense.dk/#post7